Hvad skal du vælge af forskellige isoleringsformer

vis isolering

I kampen mod vinterkoldt og skyhøje energiomkostninger til hjemmet er den første forsvarslinje loftisolering. I henhold til Miljøstyrelsens estimater kan husejere spare gennemsnitligt 15% på omkostninger til varme og afkøling ved at forsegle luft lækager og tilføje isolering til deres lofter. Og det er bare gennemsnittet. Hvis du bor i den nordlige del af USA, kan dine besparelser blive endnu større, fordi klimaet er mere alvorligt, og energi til opvarmning kan være dyrere.

værdi, Remodeling Magazine’s 2016 omkostning vs. værdiundersøgelse bestemte, at tilføjelsen af ​​glasfiberisolering til et loft giver et bedre afkast af investeringerne end nogen af ​​de andre 30 projekter, der blev undersøgt i dette års rapport. Deres omkostningskilde, RemodelMAX, anslog de gennemsnitlige landsomkostninger til isolering af loftet til $ 1.268. Ejendomsmæglere, der svarede på deres undersøgelse, forventede, at denne forbedring inden for et år efter isolering ville øge den gennemsnitlige hjemmes salgspris med kr 1.482, hvilket resulterede i et investeringsafkast på 116,9%.

En isoleringsform er god til at få

Grundlæggende hjemmebygningsmaterialer, der bruges til sidespor og tagdækning, er gode til at levere husly, men tillader let ledning af varme. Resultatet er varmetab om vinteren eller varmeforøgelse om sommeren. Isoleringsmaterialer, typisk lavet af fiberglas, cellulose eller skum, har en åben-celle struktur, der modstår varmeoverførsel – så når disse materialer føjes til lofter, vægge og gulve, reducerer de energitab. Hvor effektivt de udfører deres arbejde afhænger af det bestemte materiale og kvaliteten af ​​installationen.

Vælg rigtigt i forhold til isoleringstype

Et isoleringsmateriales evne til at modstå varmeoverførsel gennem ledning måles og vurderes af en R-værdi: jo højere R-værdi, jo bedre er isoleringen.

R-værdierne, der skal målrettes i dit hjem, afhænger primært af dit klima og sekundært af den del af huset, der isoleres. Det er vigtigst at isolere loftet, fordi det er her, at størstedelen af ​​hjemmets varme går tabt.

Glasfiberteppetisolering giver en R-værdi på fra 2,9 til 3,8 pr. Tomme tykkelse. Celluloseisolering med løs fyld kan variere fra ca. 3,2 til 3,8, afhængigt af hvor grundigt den er installeret. Sprøjtet polyurethanskum kan vurderes så højt som 6,0 til 7,3 pr. Tomme. Luftlommer, lav dækning eller komprimeret isolering medfører nedsat effektivitet.

Se Energy.gov for en mere dybtgående sammenligning af forskellige former for isolering.

Hvor meget isolering er rigtigt?

EnergyGuide.org tilbyder komplette oplysninger om beregning af de rigtige mængder isolering til dit hjem. Bemærk, at den laveste anbefalede mængde er R-30, hvilket svarer til ca. 10 tommer glasfiber eller 8 tommer cellulose. Ved meget koldt klima anbefales R-60.

Hvordan isolerer du bedst i loftet?

Brug en lineal eller målebånd til at måle dybden af ​​den eksisterende isolering på loftet.

Hvis loftet allerede har en vis isolering, skal du måle dens tykkelse for at beregne det beløb, du skal tilføje. Når du er på loftet, skal du sørge for kun at stå eller knæle på fuldt understøttede planker eller bjælker – hvis du går mellem bjælkerne, vil du sandsynligvis falde gennem loftet nedenfor.

Før isolering af loftet, skal den lukkes lukket, især i kolde klimaer, hvor varm luft, der stiger op på loftet, kan forårsage varmetab og skabe fugtproblemer. Luftforsegling er fremgangsmåden ved at bruge ekspanderende skum til at forsegle revner, sprækker og forbindelser, hvor vægge, VVS-stabler, elektriske ledninger og skorstene trænger ind på loftet. Dette forhindrer, at værelserne nedenfor lækker dybt opvarmet luft på loftet. Selvom nogle gør-det-selv-hjælpere kan tackle dette, er det generelt bedst at få det gjort af en professionel.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *