SEO Guide – Det skal du vide om søgemaskineoptimering

SEO Guide

Vil du gerne blive klogere på, hvordan du kan få flere folk til at besøge din hjemmeside? Du har måske en webshop, og vil sikre dig at folk vælger din hjemmeside frem for dine konkurrenters? Så bør du se nærmere på SEO.

SEO er en arbejdsmetode som hjælper dig med at målrette og effektivisere din hjemmesides placering på internettets søgemaskiner. Og det er vigtigt at have en god placering på søgemaskinen. Det er vigtigt, fordi det er din hjemmesides placering som bestemmer, hvor tidligt din hjemmeside kommer op, når folk søger på nøgleord som er relevante for din hjemmeside. Jo tidligere din hjemmeside kommer frem, jo mindre tid skal eventuelle besøgere bruge på at søge på nettet. Og de fleste vil vælge tidlige søgeresultater, så de slipper for at gennemse alle søgemaskinens søgeresultater. Det sparer nemlig en masse tid.

Derudover har mange også en idé om, at de resultater som kommer op først, er de bedste indenfor det pågældende emne. Og de forskellige søgemaskiner har da også kriterier, som de udvælger hjemmesiders placering efter. Og lige præcis den viden kan man bruge til at forbedre sin hjemmesides placering. Med SEO Guide, eller search engine optimization, kan du blive klogere på, hvordan du får flere besøgende på netop din hjemmeside.

Kend søgemaskinens rangeringskriterier

En af de allermest anvendte søgemaskiner især i den vestlige verden er og bliver Google. Og Google har som alle andre søgemaskiner en metode til at udvælge hvilke hjemmesider den viser sine brugere. Google bruger to metoder til at beslutte hjemmesiders placering på nettet. Den ene er en kunstig intelligens ved navn Rank Brain, og den anden er en række af parametre som berør teknisk opsætning, linksystemer og indhold i artikler og på hjemmesider. Selvom Google udregner placering ud fra mange forskellige parametre, kan det alligevel gavne dig at blive klogere på, hvad disse parametre handler om.

Rank Brain anvender Google-søgernes søgninger til at danne sine kriterier for rangeringen af hjemmesiders besøgsværdi. For at tilfredsstille Rank Brain, eller nærmere overbevise den, om at din side er det rette valg for besøgende, bør du vælge passende overskrifter, sidetitler og meta-beskrivelser på din hjemmeside.

Men hvad er sidetitler og meta-beskrivelser? Og hvordan vælger jeg den rigtige overskrift?

Led dine besøgende, til det du lover dem

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige overskrift til dine artikler og dine undersider på din hjemmeside, da Rank Brain vurdere din hjemmesides rangering ud fra, om folk bliver på din hjemmeside, eller om de forlader den igen hurtigt. Så har du undersider på din hjemmeside, som ikke besidder indhold som passer på det din overskrift skaber en forventning om? Ja, så vil besøgende hurtigt forlade siden. Og det giver din hjemmeside en ringere rangering. Så hav altid relevante overskrifter, som folk vil læse mere om.

En sidetitel og en meta-beskrivelse er henholdsvis en kort titel og en lille beskrivelse, som kort skal forklare den søgende, hvad de kan finde på den side, du linker til. Det er derfor også her vigtigt, at du også her sørger for, at du ikke skaber en forventning om en anden artikel, end den du linker til.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *